Carnavalsvereniging ’t Ken Net uit Oss, opgericht op 11-11-2001, staat voor humor en gezelligheid. We zijn een grote openbare vereniging, waar alles mogelijk is zolang het zorgt voor plezier. We kennen diverse commissies die allerlei activiteiten organiseren.

Uiteraard hebben we een feestcommissie. In onze residentie Café Bellevue te Oss is er altijd wel plaatst voor een feestje. 

In onze eigen bouwloods bouwen we ieder jaar een grote wagen met alles erop en eraan. De bouwcommissie neemt hierin de leiding en leden die het leuk vinden helpen een handje mee. Jaarlijks lopen we met een loopgroep en onze wagen de Grootstedelijke optocht in Oss en de Halfvastenoptocht.

Daarnaast kennen we FAQ de CarnavalsKWIS commissie. Zoals de naam al zegt organiseren we hiermee de jaarlijkse CarnavalsKWIS om te weten te komen wie er de slimste carnavalsvierders van Oss zijn. 

We hebben een sponsorcommissie. De sponsors zorgen ervoor dat wij al onze heerlijke activiteiten kunnen uitvoeren en organiseren. Zo fijne mensen en bedrijven!! Wilt u ons ook sponsoren in geld of middelen. Dan horen we het graag!

Onze communicatie commissie zorgt voor deze website maar ook voor de Carnavallekes. Deze digitale vellekes met het laatste nieuws worden geregeld opgesteld en rondgestuurd zodat iedereen binnen de vereniging op de hoogte blijft.

Onze deelname aan het MCLF (Maaslands Carnavals Liedjes Festival) wordt verzorgd door onze liedjesfestival commissie. In 2021 is de opzet van het MCLF veranderd. Wat en hoe nu verder gaan we zien. 

De dartcommissie organiseert 2 keer per jaar een darttoernooi in Café de Wiek. Één keer per jaar is het toernooi samen met de bestaande Osse dartverenigingen die in de Wiek darten. Dit ‘koppeltoernooi’ is al jaren een groot succes. Daarnaast hebben we een intern darttoernooi waar alleen leden aan deelnemen.

Op 1e Paasdag proosten we traditiegetrouw in onze residentie, waar we PaasHazes vieren. De PaasHazes commissie neemt de organisatie voor zijn rekening. Met PaasHazes komen alle Osse zangers en zangeressen bij elkaar en brengen een ode aan het Nederlandse lied. Uit volle borst zingt de zaal de levensliederen met een lach en een traan mee. De winnaar gaat naar huis met de PaasHazes troffee.

Daarnaast hebben we SCIO opgericht in 2017. Dit staat voor Samen Carnaval In Oss. Deze stichting zet zich in voor het openbare carnaval in Oss. Samen met De Foempers, De Hekkesluiters, Nie Duk Zat?! En de SCVO stellen we een openbaar carnavalsprogramma op. 

Ook nemen we deel aan RCO – Regionaal Carnavals Overleg. Hier worden alle activiteiten van de afzonderlijke verenigingen op elkaar afgestemd. Tevens zoeken we de samenwerking met de Osse muziek kappellen via het kappellenoverleg op.